Pascal Feryn: nooit eerder overwon ik zo’n duinencordon

Team Feryn Dakar Sport heeft intussen als 9 van de in totaal 12 etappes van de Africa Eco Race achter de rug. De Belgische frietjes van eerder deze week smaakten toen als nooit tevoren. Of er donderdagavond hetzelfde kan gezegd worden van een Belgisch biertje is niet geweten. Feit is wel dat iedereen van het team zichzelf wel op de borst mag kloppen: Team Feryn Dakar Sport kwam in de koninginnenrit van deze editie opnieuw uitstekend voor de dag.

 

Aan aftellen denken ze nog niet, en gelijk hebben ze. Elke dag moeten ze geconcentreerd zijn. Maar na donderavond is 75% van de wedstrijd gereden, inclusief de koninginnenetappe. Pascal Feryn en Kurt Keysers eindigden als 7e. De stand blijft ongewijzigd. Pascal en Kurt zijn 2e in de open categorie van wagens, vrachtwagens en SSV’s en nog steeds leider bij de wagens.

 

“Toen ik woensdagavond hoorde dat er 95 km duinen aan één stuk op ons te wachten lagen moest ik toch even slikken. Achteraf bekeken was al die stress niet nodig”, zegt Pascal Feryn vanuit het bivak van Amodjar. “We verlaagden deze ochtend de bandendruk naar 1.6 kilo en reden prima door de gevreesde duinen. Die golfkarretjes (de SSV’s) konden we zoals gewoonlijk niet volgen. En dat is ook niet nodig. Die zijn lichter, wendbaarder, trekken andere sporen. We reden onze eigen koers.  We hebben wel een paar keer geluk gehad. Je ziet de duin voor je liggen maar je weet nooit wat er achter die duin ligt. Mja, soms was het toch wel spannend. Na de duinen kregen we een soort van rallyparcours in het zand te verwerken. Daar hebben we wat zuiniger gereden. De wagen had veel verbruikt in de duinen. Toen we aan de finish waren hadden we nog maar een liter of tien in de tank. Op dat vlak hadden we het iets te nipt berekend. Maar vanavond ben ik vooral tevreden. We zijn er nog niet, maar het moeilijkste zou achter ons liggen.”

 

Tom De Leeuw, Cedric Feryn en en Bjorn Burgelman (Ginaf) eindigden op donderdag als 12e. In de stand schuiven ze op naar plaats 8. Ook vandaag reden ze volledig in functie van hun kopmannen Pascal en Kurt. Met succes!