Ontmoet de winnaars van Dakar Classic 2022

Wil je de winnaars van de Dakar Classic 2022 bij de vrachtwagens in levende lijve ontmoeten? Dan kan je op zondag 7 augustus naar het oldtimer treffen van Kapelle-op-den-Bos, want daar staat onze Mercedes AK 2635 uit 1991. Ons team ontvangt je met open armen! Je vindt ons aan de Huttekensstraat van 9.30u tot 12u.

Het slotwoord van het laatste persbericht van de Dakar Classic 2022 is voor teambaas Pascal Feryn. “De Dakar Classic was een mooie formule. We hebben hard gereden en tegelijkertijd ook genoten. Ik ben ook blij dat ik opnieuw heb kunnen deelnemen en dit samen met iedereen van ons team heb kunnen beleven. In 2016 was alles klaar om deel te nemen, tot er die ene slechte dag kwam. Het heeft dan vier jaar geduurd vooraleer ik opnieuw overwoog om deel te nemen. Ik heb er thuis over gesproken en natuurlijk ook met Koen. Uiteindelijk hebben we het gedaan. Ik draag deze Dakar op aan mijn zoon Maxim.”

Op 1 juli 2022 zijn er nog 6 maanden, 184 dagen, 4407 uren, 264.368 minuten, 15.862.051 seconden te gaan voor de start van de Dakar 2023 in Sea Camp Saudi-Arabië. De ‘goesting’ voor het nieuwe avontuur is groot bij Pascal Feryn & Tom De Leeuw. Als je meer te weten wil komen over ons avontuur onderweg naar de DAKAR 2023 in Saudi-Arabië volg ons dan op sociale media!

Pascal Feryn en Koen Wauters zijn dan wel de uithangborden van het Feryn Dakar Sport team, maar in de achtergrond werken 20 vrijwilligers wekelijks een jaar lang om onze drie racewagens klaar te krijgen voor de Dakar 2023. Hierboven zie je Polle aan het werk. Hij is ons oudste teamlid en heeft een specifieke taak. Als jij weet wat deze is mag je altijd mailen naar info@feryn.be!

Even terug naar de geschiedenisboeken. Hier is het allemaal begonnen! Dakar 2003, de eerste voor Pascal Feryn en de achtste voor Koen Wauters. Maar vooral de race waar ze elkaar ontmoetten. Beiden moesten opgeven in de rally tussen Marseille en Sharm El Sheikh, maar zijn sindsdien steeds ploegmaten geweest. Eerst bij AD Sport en jaren later bij hun eigen team Feryn Dakar Sport. In de Dakar van 2023 gaan de champagneflessen sowieso knallen, want dan is het de 20ste verjaardag van een mooie vriendschap. Op de groepsfoto zie je links Joris Mattijs en tussen Pascal en Koen in staat Roland Hoebeke. Joris heeft nadien nog een paar Dakars gereden, maar gaat ondertussen al jaren mee in assistentie met het Feryn Dakar Sport team. In 2022 waren Joris en Pascal nog steeds samen in de Dakar.

Juli is echt een vakantiemaand, ook voor ons team. En dan merk je dat de fiets nooit ver weg is. Pascal en Koen trekken naar Spanje en zijn regelmatig aan het trainen om binnen 6 maanden fysiek in orde te zijn voor de Dakar 2023. Tom De Leeuw trekt naar Frankrijk en hoopt zijn beste vorm terug te vinden op de mountainbike. Volhouden mannen, de rally zal er snel zijn!

Ook al is het een vakantiemaand, toch wordt er iedere zaterdag gewerkt in de garage in Leest. Ieder onderdeel van onze drie racewagens wordt proper gemaakt en gecontroleerd en ondanks de hitte van afgelopen weken is er hier hard gewerkt.