Leerrijke testdag voor Team Feryn Dakar Sport

In aanloop van de Dakar, die op 31 december van start gaat in Saoedi-Arabië, organiseerde Team Feryn Dakar Sport op zondag een testdag in Lommel. Koen Wauters en Pascal Feryn testten zondagvoormiddag hun Toyota en namen in de namiddag de winnaars van een wedstrijd mee aan boord voor een kleine ‘Dakar-clinic’ in het Lommelse zand. Nicola Feryn en Kurt Keysers reden hun eerste kilometers in aanloop van de Dakar.  Tom De Leeuw en Cédric Feryn reden enkele rondjes met de wagen van Koen Wauters. De ophanging van hun Toyota wordt deze week geleverd.

 

Team Feryn Dakar Sport ontving genodigden, partners en fans in een heus bivak om zo iedereen een nog betere inkijk te geven hoe het er in de Dakar dagelijks aan toegaat.  Het weer deed een extra inspanning waardoor iedereen gewoon in T-shirt kon rondlopen. Maar zo warm als Saoedi-Arabië werd het niet.  Zoals dat tijdens een testdag gaat verlopen de dingen de ene keer uitstekend en de andere keer iets minder. “Dat is de juiste omschrijving”, zegt Koen Wauters“Ik ben matig tevreden. Je voelt meteen dat de wagen het potentieel heeft. Onze Toyota is robuust, kan tegen een stootje en heeft genoeg kracht om overal door te raken. We hebben wel nog wat werk aan de ophanging. Die stond op zijn hardst maar was eigenlijk nog wat te zacht waardoor de wagen soms nog wat de neiging heeft om te dansen of achteraan uit te breken. Dat moeten we er nog zien uit te krijgen. Maar eigenlijk is het heel normaal dat tijdens zo’n testdag niet alles meteen vlot verloopt. Net omdat je weet dat er iets kan gebeuren organiseer je zo’n testsessie. Eigenlijk komt het erop neer dat je de sterktes moet benutten en moet proberen om omheen de zwaktes te rijden. Los van alle info die we mee naar huis namen is het maken van kilometers het belangrijkste tijdens zo’n dag. Dat in combinatie met het enthousiasme op de gezichten van fans, partners en onze teamleden is mooi om zien.”

 

Teameigenaar en navigator Pascal Feryn voelde zich als een kind in een snoepwinkel en liep met een brede glimlach rond. “In het zand spelen is altijd fijn. En, het is nog maar net begonnen”, zei Pascal Feryn enthousiast. “Een probleem dat we al gecounterd hebben is het plots wegvallen van het vermogen. Bleek dat de mazoutfilter vol zat met partikels afkomstig van de tank. De klassieke tank is vervangen door een zak. Daarin bleek was mousse en gruis te zitten. We hebben ook gemerkt dat er nog wat werk is aan de koppeling. Dat is voor de volgende testsessie later deze maand. Zo kunnen Tom en Cédric dan ook meteen met hun wagen rijden want dat is er vandaag niet van gekomen. Nicola en Kurt hebben het ook goed gedaan. Zij nemen deel aan de Classic Dakar. Een ideale leerschool.  Ik ben blij dat ik mijn passie op die manier kan doorgeven aan mijn zonen. Net als ik zijn ook zij gebeten door het Dakar-virus.”