Koen Wauters en Pascal Feryn schuiven op richting top 10

Met nog slechts drie etappes te rijden krijgen Koen Wauters en Pascal Feryn (Toyota) stilaan de top 10 in zicht. Na negen etappes staat het duo op de twaalfde plaats. Tom De Leeuw, Cédric Feryn en Bjorn Burgelman (Mercedes) zijn nog steeds zesde en tweede vrachtwagen. In vergelijking met maandag zijn Tom, Cédric en Bjorn 54 strafpunten ingelopen. Met een achterstand van 114 punten blijft de kloof aanzienlijk, maar niet onoverbrugbaar. 

Na een rondje van 672 km met start en aankomst in Wadi Ad-Dawasir keerden de teamleden van Feryn Dakar Sport blijgezind terug richting bivak. “Over de etappe van vandaag kan ik kort en bondig zijn: het was een heel goede dag”, zegt Koen Wauters. “Pascal heeft prima genavigeerd, ik heb goed gereden. We hebben uitstekend samengewerkt. Net als de voorbije dagen was ook vandaag de omgeving bijzonder mooi. En ook de prestatie mocht er vandaag opnieuw zijn. We hebben drie relatief goede RT’s gereden. In de stand zijn we nu twaalfde. Voilà, het was opnieuw een leuke dag in de woestijn.” 

Voor de derde dag op rij nam Pascal Feryn de navigatie voor zijn rekening. “Het valt goed mee. Ik ga je zelfs meer zeggen: ik doe dit heel graag. Rijden doe ik uiteraard ook graag, en Koen en ik zijn elkaar waard. Maar, dit is ook tof. Ik tel wel hardop en dan kijkt Koen zo met een blik naar mij van: ‘echt?’ (lacht). De reden waarom het voor zowel Koen als mezelf goed lukt om te navigeren heeft te maken met het feit dat we ook beiden rijden. Dan zie je dingen toch anders en dan kan je die dingen ook anders inschatten”, zegt Pascal Feryn.

Na een trip van enkele honderden kilometers kan een mens al eens honger krijgen. Vooraleer ze richting bivak reden passeerden Tom, Cédric en Bjorn bij een gekend fastfoodrestaurant. De drive-in lukte net niet. “Na de lange en saaie verbindingsetappe van deze ochtend volgde een etappe van 270 km. Heerlijk”, geniet Tom De Leeuw nog na. “De snelheden en de afstanden waren zodanig hoog dat de navigatie niet altijd evident was. Cédric en Bjorn hebben goed samengewerkt om de gemiddelde snelheid in het oog te houden. Het parcours was vandaag een variatie van zand en keien”, zegt Tom De Leeuw.