De kop is er af voor Feryn Dakar Sport

Zaterdagavond is in Monaco de vijftiende editie van de Africa Eco Race van start gegaan. Wedstrijdleider Jean-Louis Schlesser begroette iedere deelnemer op het podium en wenste iedereen een veilige en behouden wedstrijd toe. Voor Feryn Dakar Sport is de wedstrijd nu ook begonnen. Zondagavond om 18.00 u vertrekt de boot om de oversteek naar Marokko te maken.

 

De voorbije dagen werd er nog hard gewerkt om alles klaar te krijgen voor de technische en administratieve controle op zaterdag. “Voor ons is alles goed verlopen. Dat was ooit wel eens anders”, knipoogt Koen Wauters verwijzend naar de gebeurtenissen van vorig jaar in aanloop van de Dakar. “Gisterenavond was er de officiële start in hartje Monaco. Er was een beetje volk, niet de grote toeloop zoals we die ooit in Argentinië meemaakten. Het was gezellig en op maat van de Africa Eco Race. Alles is hier in verhouding.”

 

Deze ochtend werd koers gezet richting Sète waar vanavond om 18.00 u alle deelnemers de oversteek naar Marokko maken. “We hebben net nog een laatste controle gedaan en de wagens en vrachtwagen getankt zodat we klaar zijn om dinsdagochtend van start te gaan”, zegt Koen Wauters. “En uiteraard maken we het vanavond tijdens oudejaarsavond gezellig aan boord. We hebben wat lekkers mee om straks op het water de overgang van oud naar nieuw te vieren.”

 

Pascal Feryn aanschouwt de activiteiten in de haven met veel plezier. “Ik ben blij dat we voor dit project hebben gekozen. Er is minder stress, minder gedoe en af en toe een beetje chaos maar dat hoort er allemaal bij. Het laat me terugdenken aan mijn eerste jaren toen we deelnamen aan de echte Dakar. Hier ben je geen nummer. Hier telt iedereen mee. En hier kunnen wij misschien ook wel nog mee hè. Niet dat we hier alles en iedereen naar huis gaan rijden, bijlange niet. Maar je voelt hier meer respect van andere deelnemers die komen voor één ding: avontuur. Bij ons is dat niet anders.”

 

Met één vrachtwagen, drie racewagens en een rist assistentievoertuigen gaat Feryn Dakar Team straks aan boord. Eén kleine wijziging op het allerlaatste moment. Nicola Feryn neemt uiteindelijk niet deel. De Lancruiser 100 wordt bestuurd door Alexander Peeters met naast zich David van Doren. Het duo neemt deel in de rallyraid.